Mikrobenes betydning for våre liv

13:00 - 13:45

Scene: Amalie Skram

Hvorfor er du tykk, sønnen din astmatisk og 13-åringen din 180 centimeter høy? Dr. Martin J. Blaser mener vi mangler vesentlige – og fordelaktige – bakterier, og at vårt overforbruk av antibiotika skaper moderne epidemier. I denne samtalen vil Dr. Blaser samtale med Jessica Lönn-Stensrud om mikrobenes betydning for vår helse og våre liv, men også om det å formidle kontroversiell forskning på livsviktige problemstillinger. Blaser er en enestående populærvitenskapelig formidler og ble i 2015 kåret til en av verdens 100 mest innflytelsesrike mennesker av magasinet Time. Samtalen foregår på engelsk.

Medvirkende forfattere

Martin J. Blaser

MARTIN J. BLASER er amerikansk lege, mikrobiolog og professor og direktør ved NYC School of Medicine. Hans suksessbok Missing Microbes kommer på norsk i høst, under tittelen Mikrobemangel, oversatt av Emma Bakkevik (Mime forlag).

 

 

Jessica Lönn-Stensrud

JESSICA LÖNN-STENSRUD er utdannet mikrobiolog og jobber med forskning og formidling på Realfagsbiblioteket ved Universitetet i Oslo. Hun er aktuell med Bakterienes forunderlige verden (Universitetsforlaget).