Kropp, skam deg!

16:30 - 17:15

Scene: Wergeland

Hvorfor er det slik at alle skal få lov til å mene noe om kvinnekroppen, enten den er tildekket eller ikke? Panelet har fra ulike ståsteder skrevet om at kvinnekroppen stadig oftere blir gjenstand for kommentarer, evaluering og i siste instans – skamfølelse. Samtalen vil sneie innom temaer som mensen, selvbilde og religion samt et par andre av livets slalåmporter. Marta Breen har jobbet lenge med hvordan samfunnet ser på kvinnekroppen, og vil både styre ordet og bidra med innspill og synspunkter.

Medvirkende forfattere

Kadra Yusuf

KADRA YUSUF er journalist og samfunnsdebattant er samfunnsdebattant og jobber aktivt for kvinners rettigheter. Hun har bidratt i antologien Mensen (Gyldendal).

 

 

Kristina Leganger Iversen

KRISTINA LEGANGER IVERSEN er forfatter, samfunnsdebattant og fast spaltist i Klassekampen. Hun har bidratt i antologien Mensen (Gyldendal).

Marta Breen

MARTA BREEN er journalist og forfatter. Hun har bidratt i Mensen (Gyldendal) og er aktuell med to bøker i år sammen med Jenny Jordahl: Rumpefeiden (Forlaget Manifest) og 60 damer du skulle ha møtt: norsk kvinnehistorie for deg som har det travelt (Forlaget Manifest).