Fortellinger om radikalisering

15:30 - 16:15

Scene: Wergeland

En oktoberdag i 2013 kommer ikke de to tenåringsjentene, Ayan og Leila, hjem til vanlig tid. Senere på kvelden kommer sjokkmeldingen: De er på vei til Syria. Torleif Angel Sanchez Hammer, Sammiulla Khan og Abo Edelbijev vokste opp i den gamle arbeiderklassebydelen Lisleby i Fredrikstad, men valgte alle bort livet i Norge for å kjempe for Den islamske staten(IS). I To søstre og Fremmedkrigerne nærmer Åsne Seierstad og Erlend Ofte Artsen seg et viktig spørsmål i vår tid: Hvorfor radikaliseres muslimsk ungdom oppvokst i Vesten? De to diskuterer også hvilke skrivetekniske og etiske utfordringer man står overfor i møte med temaet. Simen Sætre styrer ordet.

Medvirkende forfattere

Åsne Seierstad

ÅSNE SEIERSTAD er internasjonalt bestselgende, prisbelønt og kritikerrost forfatter av Bokhandleren i Kabul og En av oss (Kagge). Hun er nå aktuelle med To søstre (Kagge).

Erlend Ofte Arntsen

ERLEND OFTE ARNTSEN er journalist i VG og har skrevet boken Fremmedkrigerne. Fra en norsk småby til Den islamske staten (IS) (Kagge).

Simen Sætre

Simen Sætre er journalist i Morgenbladet og forfatter av dokumentarbøkene Fjordman (2013), Petromania (2009), Hugo (2006) og Den lille stygge sjokoladeboka (2004).