Fortellinger om radikalisering

15:30 - 16:15

Scene: Wergeland

En oktoberdag i 2013 kommer ikke de to tenåringsjentene, Ayan og Leila, hjem til vanlig tid. Senere på kvelden kommer sjokkmeldingen: De er på vei til Syria. Torleif Angel Sanchez Hammer, Sammiulla Khan og Abo Edelbijev vokste opp i den gamle arbeiderklassebydelen Lisleby i Fredrikstad, men valgte alle bort livet i Norge for å kjempe for Den islamske staten(IS). I To søstre og Fremmedkrigerne nærmer Åsne Seierstad og Erlend Ofte Artsen seg et viktig spørsmål i vår tid: Hvorfor radikaliseres muslimsk ungdom oppvokst i Vesten? De to diskuterer også hvilke skrivetekniske og etiske utfordringer man står overfor i møte med temaet. Simen Sætre styrer ordet.

Medvirkende forfattere

Åsne Seierstad

ÅSNE SEIERSTAD er internasjonalt bestselgende, prisbelønt og kritikerrost forfatter av En av Oss (Kagge) og To søstre (Kagge).

Erlend Ofte Arntsen

ERLEND OFTE ARNTSEN er journalist i VG og har skrevet boken Fremmedkrigerne. Fra en norsk småby til Den islamske staten (IS) (Kagge).

Simen Sætre

Simen Sætre er journalist i Morgenbladet og forfatter av dokumentarbøkene Fjordman (2013), Petromania (2009), Hugo (2006) og Den lille stygge sjokoladeboka (2004).